Kitesurfen

Cumbuco is een ideale plaats om te kite- en windsurfen, zowel voor beginners als gevorderden. Door de vrijwel altijd strakke wind uit zee (kracht 3 tot 5), de aangename buitentemperatuur (28 tot 35 graden) en de temperatuur van het water (tussen de 20 en 25 graden), is Cumbuco een van de weinige plekken op deze wereld waar je bijna elke dag kan kitesurfen. Ook wavesurfing en windsurfing worden hier veel beoefend.

Achter Cumbuco liggen hoge duinen die dagelijks voor een stevige en aangename wind zorgen. De beste maanden zijn juni tot december. Er staat dan een constante wind, zodat je dagelijks met een 10, 12 of 14m² kite kunt surfen. De minste wind is er in januari en februari, het regenseizoen is van februari tot april. Kom je tussen januari en mei neem dan ook een 16 of een 18m² kite mee en houd er rekening mee dat er dan dagen zonder wind kunnen zijn.

In de buurt van Cumbuco bevinden zich meerdere locaties die ook zeer geschikt zijn om te kitesurfen, zoals bij de brug tussen Icarai en Tabuba, de Lagoa de Cauipe (ideaal voor beginners), en Paracuru. Transport hier naar toe moet wel zelf geregeld worden. Veel kitesurfers huren een auto. De prijzen hiervoor variëren van 20 tot 60 Euro per dag (kijk voor meer informatie bij Algemene Informatie). Auto's kunnen via ons geregeld worden, de auto wordt dan gratis naar de verblijfplaats gebracht en is inclusief alle verzekeringen. Zorg wel voor een internationaal rijbewijs dat in Brazilie geldig is!!!

Courtesy of Jeroen de Vries, kitesurftravel.net
Courtesy of Jeroen de Vries, kitesurftravel.net
Courtesy of Jeroen de Vries, kitesurftravel.net

Klik op foto voor grotere versie

Courtesy of Jeroen de Vries, kitesurftravel.net
 
Courtesy of Jeroen de Vries, kitesurftravel.net

Kite info in het kort:

Wind:

* wind van rechts
* ’s morgens 12m kite, ’s middags 16m kite
* ’s ochtends constante side shore
* ’s middags side onshore


Water:

* lichte golven
* direct diep
* zandbodem
* stroom van rechts naar links

Strand

* zand, breed
* geen rif
* bar voor eten/drinken aanwezig
* kiteschool aanwezig


Neem voor specifieke vragen over kiten in en nabij Cumbuco contact op met Jeroen de Vries van kitesurftravel Hij is kitesurf leraar en is meerdere malen in Cumbuco geweest.

Kijk voor het actuele weer in Cumbuco op windguru.cz of weather.com ( en dan Fortaleza intypen) of weeronline